دیپارتمنت علوم سیاسی و روابط بین الملل
رشته علوم سیاسی همانگونه که از نام آن پیداست افراد علاقهمند به سیاست را با مفاهیم و نظریه های سیاسی به شکل علمی آشنا میکند. البته نباید از دانشجویانی که تحصیل خود را در این رشته به پایان میبرند انتظار داشت که پس از خروج از دانشگاه به سیاستمداران قابلی تبدیل شوند. اگر نیک به گذشته بنگریم این نکته را در مییابیم که بسیاری از سیاستمداران نامآشنای جهان از تحصیلات اکادمیک در رشته علوم سیاسی بیبهره بودهاند. در واقع دانشآموختگان این رشته بهجایی آنکه به یک سیاستمدار تبدیل شوند، در نهایت به یک تحلیلگر مسائل سیاسی یا سیاست شناس تبدیل خواهند شد. از اینرو علوم سیاسی برای کشور ما یک ضرورت اولیه بهحساب میآید.
معرفی دیپارتمنت علوم سیاسی و روابط بین الملل
دیپارتمنت علوم سیاسی و روابط بین الملل که قبلاً با نام دیپارتمنت اداری و دیپلماسی همزمان با تاسیس این نهاد در سال 1390 و در چوکات دانشکده حقوق و علوم سیاسی و در کنار دیپارتمنت حقوق ایجاد و شروع به فعالیت نمود. محصلان این رشته تا سال 1393 از سمستر اول الی چهارم را بصورت عمومی با دیپارتمنت حقوق یکجا دروس شانرا پیش می بردند که بعد از سال 1393به شکل مستقل از سمستر اول محصل جذب این دیپارتمنت شده و مطابق نصاب و مفردات درسی رشته علوم سیاسی هشت سمستر را تکمیل می نمایند. با توجه به اهداف تعیین شده دانشکده حقوق و علوم سیاسی در مطابقت با پلان استراتژیک دانشگاه سلام- کندز، از بدو ایجاد تا امروز همیشه در تلاش بوده تا محصلان این دیپارتمنت متخصص و متعهد در حوزه دانش سیاسی برای این جامعه تقدیم گردد.
دیپارتمنت مزبور با کادرهای علمی به سویه دکتر و ماستر فعالیت می نماید که اکنون عبید الله عبید ماستر رشته جامعه شناسی سیاسی به حیث آمر دیپارتمنت ایفای وظیفه می نماید.
نیازسنجی عمومی برای ایجاد دیپارتمنت علوم سیاسی
بدون شک ترقی و تعالی جامعه منوط است به بازوهای پرتوان قشر روشن، کادرهای علمی و متخصصان هر فن آن در جامعه و از راه پیشرفتهای علمی و تحقيقی که جای رشد و شکوفایی آن همین دانشگاه و مؤسسات تحصیلات عالی است، صورت میگیرد. شکی نیست که برای آماده نمودن و تربیت کادرها، خصوصاً در عرصههای عدلی، قضائی و سیاسی و مهیاسازی زمینه قانون پذیری و بالندگی قانون و رشد متوازن اجتماعی توأم به استقرار عدالت و تأمین امنیت مکلف هستیم تا فعالانه کارنماییم و این مأمول بدون مرجع منظم مدیریتشده ممکن و متصور نیست. نظر به همین عوامل است که سطح قانونگرایی و گردش چرخهی سیاسی در افغانستان همیشه سیر نزولی داشته است. بنابر این با فعال نمودن دیپارتمنت علوم سیاسی و روابط بین الملل در چوکات دانشکده حقوق و علوم سیاسی زمینه تربیه کادرهای متخصص در بخش های رهبری، آگاه مسایل سیاسی، ممارست سیاسی، دیپلماسی، تحلیلگر نظریه های روابط بین الملل و کادر اداری برای ادارات دولتی و خصوصی و محققان علوم سیاسی و دیلپماسی میسر گردیده است.
دیدگاه (Vision )
رسیدن به جامعۀ خودکفا، مؤثر و مثمر از ناحیه آموزش و تولید دانش سیاسی و دیپلماسی و تربیت نسل توانا در سطح ملی باقابلیتهای همسطح منطقه، فرامنطقه و بین الملل.
مأموریت (Mission )
دیپارتمنت علوم سیاسی و روابط بین الملل سعی میورزد با ارائه خدمات باکیفیت آموزشی، پژوهش محور و توسعه دانش مدرن و بروز، تربیت نسل متخصص در حوزه های سیاسی و روابط الملل، با معیارهای علمی و متعهد به ارزشهای اسلامی و انسانی با حس وطندوستی سهم بایسته خویش را ایفا نماید.
اهداف تحصیلی و اکادمیک علوم سیاسی
دانشکده حقوق و علوم سیاسی در چوکات دانشگاه سلام سهولتهای ویژهی برای محصلان خویش مهیا ساخته که این ویژگیها قرار ذیلاند:
صنوف درسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی با لوازم درسی مجهز و مورد ضرورت است که تمام صنوف این دانشکده با «LCD » مجهز بوده که در جهت فراهم آوری سهولت و انگیزه بیشتر برای محصلیان در جریان تدریس از آن کار گرفته میشود. همچنان صنوف درسی این دانشکده با لوازم سرمایشی و گرمایشی نیز مجهز است.
کامپیوتر لب (Computer Lab )در دانشکده حقوق و علوم سیاسی یک مرکز تحت عنوان کامپیوتر لب در یک فضای مناسب قابلدسترس است که محصلیان میتوانند در اوقات معینه در جهت استفاده از آن برای کارهای تحقیقی استفاده اعظمی نمایند که این مهم محصلین را در آینده کمک شایان خواهد کرد.
کتابخانهکتابخانه دانشکده مزبور در بخش مضامین شرعی، حقوقی و سیاسی با کتب فقهی، شرعی و حقوقی کلاسیک و جدید مجهز است. در هر سمستر مسئولین ديپارتمنت ها به کتابهایی که نیاز دارند، ذریعه مکتوب به ریاست دانشگاه و جهت خریداری آن پیشنهاد مینمایند. دانشکده حقوق و علوم سیاسی در بخش اناث و ذکور کتابخانههای جداگانه دارد و آنان میتوانند در هرزمانی که خواسته باشند از کتابخانهها استفاده نمایند. علاوه بر آن کتابخانههای دیجیتالی و الکترونیکی نیز در دسترس محصلان قرارداد.
تالار کنفرانسهادانشگاه سلام درمجموع یک تالار بزرگ که گنجایش ۲۰۰ محصل را دارا است برای مجالس اساتید، کنفرانسها، پروگرام های گروپی، سمینارها، ورکشاپ ها، محاکم تمثیلی، و برنامه های علمی و عملی اختصاص یافته است که این تالار عملا برای محصلان دانشکده حقوق و علوم سیاسی همیشه قابل دسترس بوده و در پروگرام های خویش از آن استفاده میکنند.
شرایط شمولیت در دیپارتمنت علوم سیاسی و روابط بین المللشرایط فراغت
اوقات درسی