معرفی پوهنځی اقتصاد:
پوهنځی اقتصاد یکی ازپوهنځی های مهم، موفق و کامیاب پوهنتون سلام می باشد که در سال 1390تاسیس گردید.پوهنځی مزبور با کسب مجوز نمبر (511/642) از وزارت محترم تحصیلات عالی ج.ا.ا در چوکات پوهنتون سلام آغاز به فعالیت نمود ودر حال حاضر دارای یک دیپارتمنت (اداره و تجارت) بوده و توسط استادان با تجربه و دارای سویه های بلند تحصیلی به پیش برده می شود.
کتابخانه مجهز، تدویر کنفرانس ها، سیمینارها، و ایجاد بازارهای نمونه یی برای فروش دست ساخته های محصلان و سایر تولیدات کشور به منظور آشنایی محصلان با طرق مختلف داد و ستد های تجاری از ویژه گی این پوهنځی می باشد.
پوهنځی اقتصاد همواره در تلاش است تا با انجام فعالیت های علمی معیاری و با کیفیت بتواند، رسالت خویش را به وجه احسن انجام داده و پوهنتون سلام را در سطح پوهنتون های دولتی و غیر دولتی به حیث یک ارگان تحصیلی معتبر معرفی نماید. تعداد مجموعی استادان پوهنځی اقتصاد در حال حاضر (40)هستند که از این جمله (9) تن شان دایمی و(31) تن دیگر به گونه قراردادی استخدام شده اند.
این پوهنځی با داشتن حدودآ 600 دانشجو از موفقترین و فعالترین پوهنځی های پوهنتون سلام به شمار می رود.
که در حال حاضر ریاست این داشکده را محترم ذبیح الله "وهاب" به عهده دارد.
دیدگاه و ماموریت:
الف: دیدگاه
تبدیل شدن به یکی از پیشرفت ترین ارائه دهندگان آموزش در عرصه اقتصادی در سطح کشور، منطقه و جهان می باشد.
ب: ماموریت
ماموریت اصلی برنامه اقتصادی، ارائه فرصت های آموزشی به دانش آموزان به منظور آماده سازی آنها برای تبدیل شدن به شهروندان و متخصصانی که قادر به تفکر انتقادی و تجزیه و تحلیل مستقل هستند، میباشد. هیئت علمی پوهنځی اقتصاد بر موفقیت در امر تدریس از طریق توسعه تحقیقات علمی و مسلکی به صورت تیوریک و عملی تأکید می ورزد. و باور دارد که شناخت اولویت های یک آموزش مسلکی نیاز به پژوهش های گسترده علمی در سطوح مختلف اقتصاد ملی و بین المللی دارد.
اهداف
1-آماده سازی دانشجویان در مقطع لسانس برای آموزش تحصیلات تکمیلی در اقتصاد ؛مدیریت و تجارت
۲ـافزایش بهره وری نظارت و ارزیابی مستمر در همه سطوح اجرایی آموزشی و تحقیقی
۳ـارتقای کیفیت شیوه های آموزشی و توسعه اخلاق علمی و حرفه یی آنها
۴ـتوانمند سازی دانشجویان برای تجزیه و تحلیل محیط تجاری و اتخاذ تصامیم درست و به موقع
۵ـتوانمند سازی دانشجویان در زمینه شناخت و حل مشکلات احتمالی کار و بار با استفاده از راه کار ها و ابزار مناسب
۶ـترسیم تصویر روشن و درست از اقتصاد افغانستان در زمینه های مشخص کاریابی ؛زراعت؛صنعت ؛بانکداری ؛تجارت و ارتباطات
فلسفه وجودی پوهنځی اقتصاد:
بدون شک ترقی و تعالی جامعه منوط است به بازوهای پرتوان قشر روشن، کادرهای علمی و متخصصان هر فن آن در جامعه و از راه پیشرفتهای علمی و تحقيقی که جای رشد و شکوفایی آن همین پوهنتون و مؤسسات تحصیلات عالی است، صورت میگیرد.علم اقتصاد یکی از جوانب مهم و حیاتی بشر به شمار می آید
حتی برخی از اقتصاد دانان آن را ستون فقرات دولت ها به جوامع خوانده از عوامل نیرومند رفاه کشور ها به حساب آورده اند.نظر به اهمیت روز افزون علم اقتصاد و مشکلات توسعه اقتصادی ؛بیکاری ؛فقر ؛تورم ؛بهره برداری مطلوب از منابع طبیعی ؛زیر بناهای اقتصادی ؛تجارت جهانی و برای درک بهتر مفاهیم اقتصادی و استفاده موثر از آن نیاز به ایجاد پوهنځی اقتصاد است ؛تا از یک سو به موضوعات اقتصادی تمرکز شود و از طرف دیگر جامعه با پیشرفت مادی و معنوی آراسته شود. با در نظر داشت موارد فوق ، پوهنځیی اقتصاد در چارچوب پوهنتون سلام بهطور منظم در پی رفع نیازمندیها آغاز به فعالیت نموده و فرجامین تلاشهای خود را در نهادینهسازی این مهم کار خواهد کرد.
سیر علمی محصلان:
پوهنځی اقتصاد در هر سمستر یک سیر علمی را جهت کسب تجارب بیش تر محصلان برنامه ریزی می کند، این سیر های علمی به خاطر تطبیق کار عملی مضامینی راه اندازی می گردد که جزء نصاب درسی پوهنځی را تشکیل دهند، علاوه برآن محصلان سمستر هشتم و فارغان محترم غرض کسب تجارب کاری، به ادارات مختلف دولتی و غیر دولتی نیز معرفی می گردند.
روش های تدریس:
در پوهنځی اقتصاد به طور کلی چهار روش بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند:
الف: رویکرد متمرکز بر استاد
در این روش استاد، شخصیت اصلی در یک مدل آموزشی استاد محور هست و دانش آموزان از طریق سخنرانی و آموزش مستقیم از استادان خود معلومات دریافت می کنند .
ب: رویکرد متمرکز به محصل برای یادگیری
در حالی که استادان هنوز هم در قالب یک مدل آموزشی متمرکز بر محصل نقش اصلی را ایفا می نمایند، اما معلمان و دانش آموزان در فرآیند یادگیری رول مساوی دارند. نقش اصلی معلم این است که به حیث مربی و تسهیل کننده در امر یادگیری محصل مطرح بوده و با داشتن درک کلی از موضوع، به خوبی می تواند که آموخته های شاگردان خویش را از طریق فرم های رسمی و غیر رسمی، و با در نظر داشت کارهای گروپی و ابتکارات محصلان، و حضور آنان در صنف، مورد سنجش و ارزیابی قرار دهد.
ج: رویکرد تکنولوژی بالا برای یادگیری
این روش رویکرد فناوری پیشرفته با استفاده از فن آوری های مختلف و یکی از محرکین اصلی برای تشویق محصلان در امر یادگیری در یک دهه اخیر است، استفاده استادان از لب تاب ها، انترنیت و سایر وسایل مدرن در صنف های درسی، از نمونه های این روش است.
د: رویکرد تکنولوژی پایین برای یادگیری
با آنکه تکنولوژی تغییرات زیادی در عرصه آموزشی به میان آورده است، با آن هم بعضی استادان استفاده از روش های کهن و سنتی را ترجیح می دهند چون سبک های یادگیری نیاز به حضور فیزیکی و تعامل بین مربی و دانش آموز دارد. از نظر بعضی محققین، موثریت رویکرد تکنولوژی پایین نسبت به روش قبلی بیش تر است.
تسهيلات و امکانات تحصیلی و تدریسی
پوهنځی اقتصاد در چوکات پوهنتون سلام سهولتهای ویژهی برای دانشجویان خویش مهیا ساخته که این ویژگیها قرار ذیلاند:
صنوف درسی
صنوف درسی پوهنځی اقتصاد با لوازم درسی مجهز و مورد ضرورت است که تمام صنوف این پوهنځی با «LCD » مجهز بوده که در جهت فراهم آوری سهولت و انگیزه بیشتر برای دانشجویان در جریان تدریس از آن کار گرفته میشود. همچنان صنوف درسی این پوهنځی با لوازم سرمایشی و گرمایشی نیز مجهز است.
کامپیوتر لب (Computer Lab )
در پوهنځی اقتصاد یک مرکز تحت عنوان کامپیوتر لب در یک فضای مناسب قابلدسترس است که دانشجویان میتوانند در اوقات معینه در جهت استفاده از آن برای کارهای تحقیقی استفاده اعظمی نمایند که این مهم محصلین را در آینده کمک شایان خواهد کرد.
کتابخانه
کتابخانه پوهنځی اقتصاد در بخش مضامین اقتصادی، مدیریتی و مالی و بانکی کلاسیک و جدید مجهز است. در هر سمستر مسئولین ديپارتمنت ها به کتابهایی که نیاز دارند، ذریعه مکتوب به ریاست پوهنتون و جهت خریداری آن پیشنهاد مینمایند. پوهنځی اقتصاد در بخش اناث و ذکور کتابخانههای جداگانه دارد و آنان میتوانند در هرزمانی که خواسته باشند از کتابخانهها استفاده نمایند. علاوه بر آن کتابخانههای دیجیتالی و الکترونیکی نیز در دسترس محصلان قرارداد.
تالار کنفرانسها
پوهنتون سلام درمجموع یک تالار بزرگ که گنجایش ۲۰۰ محصل را دارا است برای مجالس اساتید، کنفرانسها، پروگرام های گروپی، سمینارها، ورکشاپ ها، و برنامه های علمی و عملی اختصاص یافته است که این تالار عملا برای محصلان پوهنځی اقتصاد همیشه قابل دسترس بوده و در پروگرام های خویش از آن استفاده میکنند.
شرایط شمولیت در پوهنځی اقتصاد
شرایط فراغت
اوقات درسی
تیم فوتبال پوهنځی اقتصاد:
تیم منتخب فوتبال پوهنځی اقتصاد در سمستر خزانی سال 1398 تشکیل گردید.تیم منتخب پوهنځی از میان 8 سمستر (1-8) بعد از برگزاری مسابقات میان صنوف مذکور و شناسایی بازیکنان حرفه ای تشکیل گردید.